22 august 2011

Abonament la bunătate

bySimona Tache


.Ştiaţi că rata mortalităţiii infantile din România este de peste 2 ori mai mare decât media europeană? Dar că 78% din decesele copiilor din România cu vârste de până în 5 ani puteau fi prevenite sau tratate? Dar că “diversificarea alimentaţiei” la bebeluşii din zonele rurale sărace înseamnă ciorbă, cartofi prăjiţi, mici sau ce se mai găseşte prin cratiţele părinţilor? Dar că 2 treimi din aceşti bebeluşi suferă de anemie, rahitismul şi distrofia fiind şi ele alarmant de răspândite? Dar că sărăcia nu este singura cauză a acestei situaţii, o mare contribuţie având-o neştiinţa mămicilor, cărora li se pare o idee bună întreruperea alăptării după o lună-două şi trecerea la diversificarea cu ciorbă? Dar că, de asemenea, neinformate fiind, mamele sărace de la ţară nu sesizează la timp semnele de boală sau întârzierile în dezvoltarea copilului? Dar că îl feresc pe cel mic de cabinetul medical ca de dracu?

Poate nu ştiaţi, dar acuma ştiţi. Şi veţi afla, în cele ce urmează, şi că programul Mame bune,copii sanatosi derulat de World Vision, îşi propune să amelioreze această situaţie, trimiţând în zonele cu cea mai mare rată a mortalităţii specialişti care şcolesc mămicile şi fac analize periodice copiilor?



Cum putem ajuta şi noi mamele necăjite şi sărace să aibă copii sănătoşi? Donând 1 leu pe zi. Cum îi putem dona? Printr-un abonament la bunătate despre care puteţi afla mai multe aici .

Şi mai putem ajuta într-un fel: dând mai departe vestea existenţei acestui abonament la bunătate. Prin share, RT sau postări pe bloguri.



Preluat de pe Jurnal roz de cazarma si nu numai

0 comentarii: